Residential building


Type : Residential
Object : Apartment block
Location : Latvia/Daugavpils
Area : 15 000 m2
Started : 2012
Finished : 2012

EXCLUSIVE LOCATION OF THE SITE PROVIDES THE APARTMENTS WITH PICTURESQUE VIEWS OVER THE WILD SHORES OF DAUGAVA RIVER.

The practice participated in an architectural competition to design a multistorey apartment building. The site is situated right next to the city centre and at the same time it does not stand out from the towns sky-line. The design maximizes the views and unit diversity, responds and neutralizes the issues of scale and takes into consideration relevant zoning regulations. Louvers in the building provide sunshade from abundant sunlight on the south-side. The Louvers also create the outdoor zones that give some privacy and facilitate the green screen.